Blauwvelokeskoers 2013, editie 7.

Het wielerseizoen van de retroliefhebbers staat voor de deur!

Op Zaterdag 20 april beginnen we eraan met de openingsklassieker, Baaarechoem koerst.
U kan het verdere programma van de retroklassiekers bekijken op onze website.

De Blauwvelokeskoers zal dit jaar doorgaan op Zondag 9 juni.

We hebben dit jaar enkele grote veranderingen mee te delen.

Belangrijk: we organiseren dit jaar ENKEL de RETRORit, de AMATEURSRIT van 30 km wordt VAARWEL gezegd.
Sommigen onder jullie zullen nu een welgemeende OOOOHHHH in het achterhoofd horen, maar we moeten er onmiddellijk aan toevoegen dat we echt wel genoodzaakt worden. Om een goed georganiseerde koers te kunnen blijven garanderen, moeten we ons dit jaar beperken tot één koers, de RETROKOERS over 60 km op een VERGROOT PARCOURS. Voor de retrorit blijven dezelfde regels gelden als de afgelopen jaren!

Vorig jaar hadden we 135 renners aan de start van de retrorit, als er daar dit jaar nog bijkomen, moeten we allen toegeven dat één koers op een dag voldoende zal zijn om alles aantrekkelijk te houden voor renners en supporters.

We gaan dit jaar de veiligheid ook vergroten door een extra man op de motor, een degelijke bewustmaking van weggebruik tijdens de wedstrijd voordat de koers aanvangt en een deftige communicatie omtrent de laatste ronde via seingevers en de motoren om de potentële winnaars sprintruimte te geven.

Diegenen onder jullie die afgelopen edities streden om winst of gewoonweg plezante deelname in de amateurskoers, en dit jaar graag opnieuw hadden willen deelnemen, moeten we dus teleurstellen.

Wilt u toch fietsen, dan zal u dit op een oude fiets moeten doen in de retrorit. Met een koersfiets spreken we dan over versnellingen aan de baar en géén klikpedalen, met een andere fiets bedoelen we dan een fiets van vòòr 1980.

Gegroet,

Uw koerscommissarissen.