Het land van stalen tweewielers wordt onderhand een toeristisch oord. De sfeer van weleer heeft zijn volwaardige heropleving terecht gevonden. Hoe graag wij niet aankondigen dat de Blauwvelokeskoers ook dit jaar weer zal voorbijrijden aan de start van de groene droom Smoutpot. Hopelijk pleiten de meesters van het weer opnieuw in ons voordeel. Vorig jaar hadden we in ieder geval een topadvocaat van het microklimaat. Wij bidden. Fonneke, ja Fonneke…

Zondag 9 juni is het zover, die dag start opnieuw de weemoedige, doch heroïsche zoektocht van bonkige coureurs en fluwelen deernes naar een soort van eeuwige roem, naar een glansrijke alsook eervolle plaats tussen de sportgeesten hier op aard.

De wegen rond de Smoutpot zullen fluisterend juichen als u hen berijdt. Het gras zal vrolijk wuiven als u het passeert, paarden zullen de weg wijzen, koeien kauwen ongeïnteresseerd.
U zal onder luid en enthousiast gejuich de start passeren, aldaar een tandje kleiner schakelen om uw prestatie wat kracht bij te zetten en ineens al uw reserves van het jaar 2013 doorspoelen op zoek naar erkenning op een oude stalen koersfiets.
Breng het schoonste pakske mee dat u kan bemachtigen. Breng uw lach, verdriet en vrienden mee naar de voorjaarsklassieker in wording. Wij brengen vreugde, muziek, drank en spijs mee. De koers doet de rest!
Zelfs supporters mogen pogen hun snor te krullen, hun lippen te rooden. U zal niet uit de boot vallen uw zondagsgeest terug te sturen naar jaren van weleer, naar tijden waarin sigaretten gerookt werden om op de foto te staan, bier drinken een sociale plicht was, worsten gedraaid werden door de lokale varkensboer.
Wij verwelkomen u met open armen op de Blauwvelokeskoers 2013.
Hopelijk tot dan….

2013v2bweb

 

Met enige fierheid melden wij onze 7e editie. Bekijk onze prachtige affiche, gecreëerd door Mark en Stijn, onze grafici van dienst. Bekijk de prachtige promofilm gemaakt door het visueel spelend, tevens geniaal brein Bob. Oneindig veel dank voor jullie creaties!

Ook willen wij nu al dank uitspreken voor de vaste garde die elk jaar trouw op post staat om ons bij te staan. Merci aan allen!

Uw koersdirectie.