Dames en heren! Bent u er klaar voor? Ja? Wij ook!

De negende editie van de Blauwvelokeskoers staat geprogrammeerd voor Pinksterzondag, 24 mei 2015.

Fonkelend , stellen wij u met veel plezier voor aan een evenement met een folkloristische touch in amusement en koers . Meerbepaald een dag gewijd aan de koersfietsen van weleer, aangedreven door niet-professioneel getrainde spierbundels in kuiten, dijen,buik en rug. Koersfietsen, zoals u ondertussen al wel weet, zonder klikpedalen en met versnellingen aan de baar. Onder de naam RETROkoers verwennen wij iedereen die graag eens een winst in koers nastreeft, iedereen die eens een wedstrijd wil rijden, verwennen we supporters, niet-supporters en zondagshangers. Wij serveren u aan café de Smoutpot in Zwijndrecht op een ludieke, authentieke wielerwedstrijd, supporters alom, muziek, bier en eetgelegenheid. U kan komen bidden in de herdenkingskapel van Fonneke, u mag zich bezatten zonder dat u koers kijkt, u mag dansen met iedereen, u zal tweewielers zien vliegen, u mag ze bewonderen en prijzen, u mag als het ware doen wat u wilt! U komt toch af?

Tijdens de vorige edities heeft menig renner zich tot held kunnen prijzen, niet enkel door te winnen, ook door te verschijnen in prachtig retro tenue, op een unieke oude tweewieler, of op een in ere gerestaureerde koersvelo. Anderen staan gegraveerd in onze geschiedenisstenen door heldhaftig te blijven strijden op een lekke tube, of door heropstanding na modderkleverij voorbij de bocht, sommigen door eindeloos kop te trekken, nog anderen met gekke bekken en circusdoenerij. De schoonst geklede krijgt ook elk jaar een prijs. Bent u oud, bent u jong, het maakt niet uit, kom deelnemen aan onze Blauwvelokeskoers!

Nog een tweetal maanden en dan is het zover, voor alle renners is er dus de duidelijke boodschap, u mag starten met trainen. Wij verwachten u! En u mag ons verwachten!

We maken er zoals elk jaar een groot feest van, eentje dat lang mag duren, want dit jaar krijgen wij de hulp van Het enige echte Feestcomité van de SMOUTpot en mogen wij allen thuisblijven op de dag erna, Pinkstermaandag.

24 mei 2015, BLAUWVELOKESKOERS,

TOT DAN!!

De organisatie!!